Krugerpark - Reisverslag uit Hilvarenbeek, Nederland van pieter dooren - WaarBenJij.nu Krugerpark - Reisverslag uit Hilvarenbeek, Nederland van pieter dooren - WaarBenJij.nu

Krugerpark

Door: pieter

Blijf op de hoogte en volg pieter

21 Januari 2011 | Nederland, Hilvarenbeek

De eerste avond nog lekker 'gekookt' op de braai, geborreld en rond 22.30u moe naar bed, want de volgende dag staat de rit naar het Krugerpark op het programma. Toch een apart gevoel om de volgende middag bij het bekendste en meest bezochte natuurreservaat van Z-Afrika aan te komen. Paul Kruger stichtte dit overigens in 1898 al. Het is zo'n 20.000km2 groot ( 350 km X 60 km) en het grenst aan Mozambique en Zimbabwe. Er zijn plannen om het park uit te breiden met parken in deze landen, tot 1 superpark. Dan krijgt het een oppervlakte groter dan Belgie en Nederland samen, om maar een idee te geven. Daar ergens verblijven we de komende nachten op een luxe camping met zwembad. De knalgele oude omgebouwde DAF-truck met Nederlands nummerbord en stuur aan de andere kant, krijgt natuurlijk ook veel bekijks.
's Middags gaan een aantal mensen al een game-drive doen, maar ik wil even weg van de truck!!!
Zwembad, drankje, leesboek, ik vermaak me wel.
's Avonds na het braaien, ga ik met een aantal anderen een avond game-drive doen in een open jeep.
Omdat er in dit jaargetijde water in overvloed is, is er veel beschutting voor de beesten en hoeven ze ook niet naar de poels voor hun drankje. Kortom; we hebben weinig beesten gezien, want dat enkele beestje wat er zat, bleef buiten onze schijnwerpers!
Het ziet er altijd zo leuk uit op de film.
Een beetje teleurgesteld vestigen we alle hoop op de volgende dag. Na het heerlijke ontbijt gaan we met open jeeps op pad. Dan zie je ook de verschillende landschappen; van grasvlaktes, savannes tot bosgebieden, rivieren die overstromen en heuse bergen. Je komt ook allerlei soorten bomen tegen; van acacia's (goed voor de giraffes) tot baobabs. Kortom: Elk nadeel heeft zijn voordeel. Uiteindelijk zien we ook de beesten hoor.
De impala's, zebra's, buffels en gnoes zijn er in overvloed. Maar ook de grote jagers hebben we gespot. vrouwtjes leeuwen, hyena's met kleintje, olifanten, neushoorns en zelfs het jachtluipaard steekt voor onze jeep de weg over!!! Het geluk kan niet op.
Het blijft heel bijzonder, om naar beesten te zoeken in de vrije natuur. Die 8000 km vliegen zijn niet voor niets geweest, ook al woon ik om de hoek van de Beekse Bergen.
Ook de volgende dag een game-drive van enkele uren gemaakt in een andere omgeving. Weer een jachtluipaard in het vizier. Dat blijft heel bijzonder.

• 21 Januari 2011 - 14:39

Bas:

Ha Pieter,

Een beetje onduidelijk? Ben jij nu in zuid afrika, of zijn dit verhalen met terugwerkende kracht? Ik neem aan dat je nu gewoon aan het werk bent? gr Bas

• 21 Januari 2011 - 14:56

Pieter Van Dooren:

Hoi Bas,
    Goed opgelet. Ik ben weer gewoon aan het werk in Berkel-Enschot. De temp 31 gr klopt trouwens ook niet helemaal hier hoor! Hoe is het met je?

• 25 Januari 2011 - 11:40

Marc:

Hallo Suriname ganger. Even op zoek naar het echte werk zie ik. Jaloersmakend... Nog een stukje wild gegeten?

gr Marc

• 25 Januari 2011 - 20:01

Pieter Van Dooren:

Hee Marc,
    Leuk dat je reageert. Lang niet gesproken. Alles ok daar???

• 26 Januari 2011 - 14:02

Lex :

Hallo Pieter,
    Leuke verhalen weer. Tja het Krugerpark blijft boeien, ook als je naast het safaripark BB woont. Hele mooie foto's. Langs de drakensberg gereden? De kaap en de zuidkust is ook de moeite waard, net als zoveel andere streken daar. Ga je vast nog eens naartoe. Bedankt.

• 27 Januari 2011 - 19:33

Moi:

Dank je Lex. Kaapstad, Kaap de Goede Hoop e.o. zijn inderdaad geweldig. Dat weet ik toevallig, omdat ik daar een aantal jaren geleden ben geweest.
    Gr Pieter

• 29 Januari 2011 - 13:18

Anky:

Leuke foto's Pieter en wat zit je soepeltjes op het paard.

pieter

Inmiddels ben ik al weer geruime tijd full-time aan het vervangen op BS Berkeloo te Berkel-Enschot. Bedankt voor het vertrouwen en de prettige samenwerking en wellicht tot later. pieter van dooren tel : 06 - 11.64.79.45 e-mail: surinaampje007@gmail.com pvdooren@caiway.nl site : www.ligorio.nl www.pietervandooren.waarbenjij.nu NOG EVEN DIT. KINDEREN JUNGLE SURINAME STEUNEN? DIT KAN OP MEERDERE MANIEREN: 1. DOOR (oudere)ONTWIKKELINGSMATERIALEN TE SCHENKEN. 2. DOOR KINDEREN FINANCIEEL TE STEUNEN, ZODAT HIJ/ZIJ IN DE STAD VERVOLGONDERWIJS KAN VOLGEN!!! KENNIS IS TOEKOMST!!! Neem gerust contact met me op!!!

Actief sinds 20 Juni 2006