schildpaddeneiland - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van pieter dooren - WaarBenJij.nu schildpaddeneiland - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van pieter dooren - WaarBenJij.nu

schildpaddeneiland

Door: pieter

Blijf op de hoogte en volg pieter

19 April 2007 | Suriname, Paramaribo

Ben afgelopen weekend naar het schildpaddeneiland .....geweest. Eerst met taxi en boot naar New Amsterdam, waar we het fort hebben bezocht. Was ik al geweest, maar de foto's waren toen niet op de card gekomen. Nu wel!!!!Dus een dezer dagen op de site te zien. Daarna met de speedboot naar het eilandje. Prachtig zicht, heel idylisch.
Daar 's middags wat rondgelopen en gegeten en gedronken natuurlijk. Wat wil je anders met 15 stagiaires om je heen!
Ook nog salsales gehad op het strand. Waar heb ik dat allemaal aan verdiend, denk ik wel eens bij mezelf. Jammer dat het 's avonds pas rond 24.00u hoogtij werd. Pas dan komen de schildpadden aan land, want anders kunnen ze met hun korte pootjes niet over het strand. Rond die tijd zijn we gaan wandelen met zijn allen en jawel hoor, er waren verschillende padjes van ruim een meter groot(!) aan land gekomen om zo'n 100 tot 140 eieren te leggen. Daarvoor maken ze eerst een gat van zo'n 80 cm diep, om vervolgens even uit te rusten. Daarna raken ze in trance en gaan ze telkens 4 eieren leggen, rusten, 4 eieren leggen etc. De eieren hebben de grootte van een kippenei, maar dan zonder schaal. Daar zijn ze toch zo'n 3 uren mee bezig, want nadat ze het gat hebben dichtgemaakt, maken ze ook nog een schijngat, om de vijanden in de war te brengen. Jammer dat we er geen foto's van konden maken, want flitsen is uit den boze. Dan hebben we niet eens de leatherbag gezien (de grootste van allemaal).
De prachtige zonsondergang (zie foto's) en slapen in een hangmat aan het strand maakte het avontuurtje weer compleet.
Klein detail: er zaten wel 1.000.000 muggen die iets van me wilden.
Daarna met de HELICOPTER terug.
Jawel, de techniek staat voor niets.

• 20 April 2007 - 12:42

Bas:

Ha Pieter,

Goede reis terug naar Ligorio binnenkort! Waarschijnlijk ga ik zondag vanuit Fortaleza naar Nederland.

Groetjes
    Bas

• 21 April 2007 - 09:08

Maria K.:

Ha Pieter,
    Mooie foto's, maar waar is de hangmat en de zonsondergang? Je ziet maar, techniek staat voor niets, maar ik snap de techniek niet altijd! Volgens mij voel je jezelf helemaal thuis daar in het relaxte Suriname.Een goede reis terug naar Ligorio. Geniet van de mensen, de kinderen, het dorpje en sluit het in je hart. Groetjes, Maria.

• 21 April 2007 - 11:53

Lex En Katja:

Ha Pieter,
    Leuk verhaal weer over die schildpadden. Goeie reis terug en doe ze daar de groeten.
    Zondag gaan we Bas ophalen in Brussel.
    Laat nog even weten wanneer je vertrekt.
    De groeten vanuit 't Vaticaan.

• 21 April 2007 - 16:44

Moi:

Bedankt voor de reacties weer. De foto's komen nog voor maandag, want dan gaat het vliegtuig om 11.00u de lucht in, zoals het er nu naar uitziet.

• 10 Juni 2007 - 21:24

Lex:

Hé Pieter, wanneer ben je weer in town?
    Moet toch binnenkort zijn. We zijn dus benieuwd hoe het gaat.

• 12 Juni 2007 - 18:37

Marjolein:

Hoi Pieter,
    Je bent goed bezig! Leuk dat het geld dat je ontvangt zo goed gebruikt wordt.
    Zijn de spelletjes nog steeds in trek?
    Ik zal je site in de gaten houden. Tot mijn spijt heb ik het een tijdje niet gelezen. Wij hebben hier bijna vakantie. Hoe zit dat bij jou?

Groeten,
    Marjolein Naaijkens en natuurlijk de kinderen van de Adrianus!

pieter

Inmiddels ben ik al weer geruime tijd full-time aan het vervangen op BS Berkeloo te Berkel-Enschot. Bedankt voor het vertrouwen en de prettige samenwerking en wellicht tot later. pieter van dooren tel : 06 - 11.64.79.45 e-mail: surinaampje007@gmail.com pvdooren@caiway.nl site : www.ligorio.nl www.pietervandooren.waarbenjij.nu NOG EVEN DIT. KINDEREN JUNGLE SURINAME STEUNEN? DIT KAN OP MEERDERE MANIEREN: 1. DOOR (oudere)ONTWIKKELINGSMATERIALEN TE SCHENKEN. 2. DOOR KINDEREN FINANCIEEL TE STEUNEN, ZODAT HIJ/ZIJ IN DE STAD VERVOLGONDERWIJS KAN VOLGEN!!! KENNIS IS TOEKOMST!!! Neem gerust contact met me op!!!

Actief sinds 20 Juni 2006