Unu Pikin
Blijf op de hoogte en volg pieter
21 September 2006 | Nederland, Hilvarenbeek
Kajana en Ligorio hebben flink geleden onder het natuurgeweld. Een stukje uit de column, deze keer geschreven door Lex van Gestel.
....Het grote nieuws van deze week is dat nog een Bekenaar in de binnenlanden van Suriname gaat werken en wel aan de school in Ligorio. Onafhankelijk van Bas heeft Pieter van Dooren uit de Collinsstraat zich aangemeld om het komend schooljaar te gaan werken voor de stichting die in Suriname kath.scholen beheert....Pieter gaat als eerste Nederlandse onderwijzer op de school in Ligorio werken....De leerkrachten gaan gemiddeld iedere 2 mnd. één of meer weken naar Paramaribo om aan te sterken en vooral te communiceren met Ned., want telefoon, laat staan internet is er nog lang niet.
....Het schoolmeubilair kan nu dankzij de Beekse inzamelingsactie met een opbrengst van 800 Euro gemaakt worden op de sociale werkplaats van Stichting Unu Pikin ('onze kinderen') in Paramaribo. Het is over pakweg 3 mnd. klaar en er moet dan eerst een dag over de weg en vervolgens een dag per motorboot worden gevaren alvorens het op de plaats van bestemming aankomt... Ligorio. (zie ook bericht:"waar in Suriname?" en de 2 landkaartjes in het fotoboek van deze site.)
Voor het vervoer is zo'n 1000 Euro nodig. Het gaat dan vooral om benzinekosten, want de bevolking zelf moet zorgen voor de boten en tijd voor het transport.
Wie hieraan wil bijdragen kan geld storten op bankrekening 65.28.03.202 t.n.v. Stichting Unu Pikin in Hoorn met vermelding
"vervoer schoolmeubilair Ligorio"...
Alvast hartelijke dank namens alle betrokkenen!!!
23 September 2006 - 07:02
Lex:
Goeie reis Pieter en doe ze daar de groeten.
Een kleine correctie op jouw citaat: De kosten van het meubilair zijn 2250 euro, ingezameld tijdens de diamantenbruiloft van Jan en Agnes Naaijkens. Die 800 zijn overgaamt aan de Stichting Kajana.
Okay, maak er iets moois van. -
23 September 2006 - 17:35
Moi:
Fijn dat je gecorrigeerd hebt.
Ik zal ze daar de groeten doen en tot in Paramaribo!
Groeten aan het thuisfront -
25 September 2006 - 21:09
Jurrian:
op www.stichtingunupikin.nl
is nog meer te lezen en te zien over het maken van het schoolmeubilair.
Intussen heeft Pieter al kennis gemaakt met 4 jongens uit Kajana die in Ligorio op school zijn geweest. Ze helpen mee met het renoveren van het schoolmeubilair voor Ligorio.
Succes Pieter -
26 September 2006 - 20:30
Moi:
bedankt voor de succes wensen. Inmiddels hebben we met elkaar kennis gemaakt en we zijn naar de werkplaats gaan kijken. Ik ben nog vergeten foto's er van te maken. Wellicht volgende keer!! De bezoekers van de site komen er vast meer over te zien.