wist u dat...
Door: pieter
Blijf op de hoogte en volg pieter
04 April 2007 | Suriname, Paramaribo
rek.nr.:14.34.30.580 tav PAM van Dooren
e-mail: surinaampje007@gmail.com
website: www.ligorio.nl
contactadres: J.Dekkers tav PAM van Dooren, Postbus 13425, Kashmirstraat 25, Paramaribo
* een gedeelte van het nieuwe schoolmeubilair (foto's) reeds in gebruik is...
* ...en dat de rest wordt opgehaald als de waterstand hoger is.
* de gaten in de vloeren van de klassen zijn opgevuld. (foto's)
* de kinderen nog steeds enthousiast komen spelen met de gezelschapsspelletjes na school. Vooral 'mens erger je niet' en toren van pisa zijn erg in trek.
* mijn klas al 4 Nederlandse liedjes kennen van de cd's die ik kreeg toegestuurd. Ze zijn wild enthousiast!
* er zich al vrijwilligers hebben aangemeld om mijn collega-leerkrachten te komen ondersteunen.
* we 4 weken zonder stroom hebben gezeten. Da's toch behelpen.
* het nu kleine regentijd is en het elke middag met bakken uit de lucht komt (foto)
* het ook erg prettig is als je je een keer geen zorgen hoeft te maken of je nog voldoende water hebt.
* Tarzan is ontmaskerd in de jungle van Suriname (foto)...
*...en een zware tak op zijn hoofd kreeg tijdens zijn zoektocht naar Jane en bloedde als een rund.
* we met 3 volle boten naar Pikinslee zijn geweest voor een long-weekend (uitvaart)feesten (foto)...
*...we begonnen met Broko-day: de hele nacht doorfeesten met traditionele dans, zang en raggaemuziek tot het licht werd...
*...er nu nog gepraat wordt over mijn danskwaliteiten(!) daar...
*...er op zaterdag allerlei rituelen werden opgevoerd rondom de overledene...
*...ik er helaas geen foto's van mocht maken.
* eind april het telefoonhuis operationeel wordt in het dorp!!!
* er in de wandelgangen gefluisterd wordt dat er ook masten gaan komen in de toekomst voor radio- en tv ontvangst vanuit de stad!
* er inmiddels geld is toegezegd voor renovatie van de school.
* de Peerke Donders Stichting uit Tilburg geld ophalen voor de renovatie van de kerk.
* het geld wat ikzelf ophaal wordt besteed aan:
1.broodproject, waardoor alle kinderen elke ochtend een broodje krijgen (foto) en ze voortaan niet meer met lege maag hoeven te leren!!
2.aanschaf nieuw speelgoed en tekenpapier.
3.aanschaf zinkplaten voor het magazijn/woning vrijwilligers.
4.het uitbetalen van 2 jongens die het stukje bos gaan egaliseren waar het magazijn op gebouwd wordt. Het stukje grond wat overblijft wordt bij de speelplaats getrokken (foto).
5.aanschaf verf en kwasten voor een bord met welkom op Ligorio en een bord met de naam van de school.Volgende keer foto's.
04 April 2007 - 19:09
Suzanne:
Hi Pieter. Leuk die foto's weer! Je bent nu dus weer in de stad....ga je je danskwaliteiten nu voortzetten in de Starzz? Ik zie je binnenkort: begin juni ben ik er weer! x -
04 April 2007 - 21:00
Hee Suzanne!
Leuk dat je mailt, want het afscheid verliep iets anders dan gepland destijds. Ik moest ineens weg terwijl jij nog in je luie nest lag. Anyway, kom je werken, op doorreis of alleen voor de fun?
Ben benieuwd.
Groeten en tot mails/ziens
05 April 2007 - 17:42
Bas:
Ha Pieter, Weer veel meegemaakt, zo te lezen! Mooi dat de meubels goed zijn aangekomen en dat de gaten eindelijk dicht zijn. Je hebt trouwens veel bereikt in korte tijd, petje af daarvoor! Je spullen liggen bij Jurrian en de houtenkistjes, mocht je ze nog nodig hebben zijn nog in de Costerstraat, er zit nog zo´n 3 dollar op je belkaart.
we´ll stay in touch,
Groetjes
Bas -
06 April 2007 - 08:45
Suzanne:
Ik kom een paar maanden in het RKZ ziekenhuis werken, dus ik ga je vast nog zien!! Ik ga intern wonen, dus dan weet je me te vinden. Groetjes! -
08 April 2007 - 17:10
Bs Adrianus:
Hoi Pieter,
Ik kan met trots melden dat de kinderen van de school tjdens de drukbezochte kindermarkt 1150 euro hebben opgehaald. De kinderen zijn druk geweest met de verkoop van eigengemaakte pizza's, milkshakes, eigengekweekte plantjes, boeken, speelgoed en veel meer. Ik weet zeker dat je het geld goed kunt gebruiken, gezien je berichten.
Ik neem aan dat de 70 euro die we je gestuurd hebben van de verkoop van de schoolstetjes goed aangekomen is.
Het geld van de kindermarkt maken we zo snel mogelijk over.
We schrijven binnenkort met de klas.
Groeten namens alle kinderen van de adrianus en kijk eens op de site www.bs-adrianus.nl. Daar komen binnenkort ook foto's van de kindermarkt.
Marjolein Naaijkens
08 April 2007 - 19:13
Moi:
Au, ik ben zojuist van mijn (plastic)stoel gevallen, toen ik het bedrag zag. Als ik naar dat getal kijk, doet dat ongelooflijk veel pijn aan mijn ogen, maar het is lekkere pijn. Fantastisch resultaat!
Ontzettend bedankt lieve kinderen en alle anderen die dit hebben mogelijk gemaakt. Ik ga dit op een leuke manier kenbaar maken aan iedereen, voorzien van foto. En voor het hele schooljaar een broodje gegarandeerd(!) dat is nog het mooiste van alles.
Groeten aan iedereen. -
10 April 2007 - 19:52
Maria K.:
Ik merk dat je weer terug bent in Paramaribo. Pieter, je lijkt daar wel helemaal ingeburgerd te zijn.Kun je straks nog wel wennen in het overgeorganiseerde Nederland?
Hoe lang blijf je in Paramaribo?Groet, Maria. -
12 April 2007 - 16:40
hoi Maria,
Rond 20 april vertrekken we weer, maar wanneer precies horen we waarschijnlijk een dag voor vertrek of zo. Op zij Surinaams. Volgende week ga ik waarschijnlijk nog een trip maken, want het is hier wel erg rustig hoor. Nu aan het informeren. trips zijn vrij kostbaar, zeker met mijn (honger)loontje.
groeten. -
23 Januari 2009 - 10:49
Lieke:
hoi pieter
hele mooie foto's van suriname . en had je jane gevonden in de jungle tarzan.
echt hele gave foto's.
veel groetjes lieke -
16 Januari 2010 - 18:31
Sarah De Haan:
Ik heb met Oma op jou site rondgekeken. We vonden de fotos heel leuk en interesant.
Groetjes Sarah